Pihassa tuoksuu kevät?

Ensimmäiset pälvet peittyvät vielä maaliskuussa moneen kertaan lumen alle, mutta se ei estä aikaisimpia kevään kukkijoita työntämästä päätään hangen läpi aurinkoon. Tuuli on työntänyt lumet pois tuoksuorvokkien päältä ja jouluruusut kaivautuvat esiin. Kuka tänä keväänä ehtii ensin!

kukka_pieni

Joka talvinen kevään odotus alkaa. Mitä tänä keväänä teen pihalleni, mitkä kohdat kaipaavat muokkausta ja mihin voisin saada mahtumaan uusia tuttavuuksia kesän iloksi. Sormet kaipaavat lämmintä multaa, vaikka vielä on pitkälti aikaa istutustöihin.

Nyt on aika suunnitella, käydä läpi ohjeistoja ja taimistojen kasviluetteloita. Mutta ennen sitä on syytä tarkistaa, miten suunnittelen ja toteutan oikein.

Rakennustiedon ohjekorteista löytyy vastaukset kasvualustoihin ja oikeisiin ravintoarvoihin, istutustapoihin, erityyppisille kasvupaikoille sopiviin kasveihin ja niiden hoitoon. Lisäksi RYLit antavat tukevan selkänojan, kun noudattaa niissä esitettyjä laatuvaatimuksia. RT Netin tai Infra Netin palveluista löytyy oikeat vastaukset pihasuunnitteluun ja voin huoletta jatkaa pihaunelmien toteutusta.

Lumien sulaessa on aika huoltaa piha ja sen istutukset. Puut ja pensaat kaipaavat leikkaamista ja siivoamista. Olisipa hyvä olla oksasilppuri, saisi vaivattomasti haketta pensaiden juurelle.

Ja nurmikot ovat kuopalla istutusalustan painuessa ja tiivistyessä. Siihenkin tarvitaan apua. Lisää kasvualustaa ja uusi nurmikko perustetaan sisääntulotien viereen. Helpoin olisi laittaa valmista nurmimattoa. Siispä multaa ja nurmimattoa kevään ostoslistalle. Jokohan tänä vuonna saisin oikeat luonnonkivestä tehdyt reunusteet pihatielle. Kenellä olisi tarjota sopivia kivipaasia?

Tuo sivusta, jonka aurinko paahtaa joka kesä karrelle pitäisi suunnitella uudelleen. Mistä ohjeita? Omat taidot eivät ole riittäneet, löytäisinköhän viimein oikean suunnittelijan avukseni. Ei tarvitsisi joka kesä harmitella, ja tuokin kohta loistaisi kilpaa varjoisampien pihan osien kanssa.

Siinäpä se, tänä vuonna otan avukseni oikeat ohjeet ja kunnon ammattilaiset tekemään! Sen jälkeen selviän monta vuotta omatoimisella hoidolla ja kunnostuksella.

Ihanaa kevään odotusta ja nautinnollista suunnittelua!

Lea Vettenranta

tuote- ja palvelujohtaja
Rakennustieto Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s