Hyviä sisältöjä tarvitaan verkkoonkin

Harvassa ovat toimialat, jotka eivät muokkaannu digitaalisuuden myötä. Erityisen vahvasti digi murtaa tiedonjakelua.

Hyödyllisen tietosisällön tarve ei katoa. Tarjolla olevasta datasta ja siihen liittyvistä näkemyksistä jalostettu tieto pitäisi puristaa kätevään muotoon, varmistaa käyttäjäystävällisyys ja osata kaupallistaa. Tämä ei sinänsä ole mitään uutta. Samaa on yritetty tehdä jo yli sata vuotta, ja onnistuttukin.

Nyt printtimedia laskettelee loivassa alamäessä. Varsinkin sanomalehdet menettävät lukijoita ja mainostajia. Paperi-Hesari ei ole enää sama must-juttu kuin joskus aiemmin. Nuoret aikuiset eivät todellakaan koe lehden tilaamista millään tavalla välttämättömäksi. Uutisten vastaanottamiseen verkko onkin oiva väline.

Kauhukuvissa ei ole mitään uutta. Painetuille lehdille on yritetty järjestää hautajaisia koko sen ajan, minkä minäkin olen kokopäiväisesti sisällöntuotannon parissa ammatikseni työskennellyt, 21 vuotta.

Itse näen erikoistuneiden ammattilehtien tulevaisuuden sanomalehtiä valoisampana. Rakennus- ja kiinteistöalalla julkaistaan edelleen kymmenittäin alan järjestöjen lehtiä, muutaman pelkästään kaupallisin periaattein toimivan lehden ohella.

Rakennuslehti on alan ykkönen, mutta omalla sektorillaan esimerkiksi INFRA-lehti on jalostanut rakennusalan journalismin huippuunsa: paksu aikakauslehti on puettu värikkääseen ja viihdyttävään ulkoasuun, mutta asiatietosisältö on silkkaa timanttia. Kannattaa tutustua.

Digitaalisuus mietityttää myös rakennusalalla toimivien yritysten viestijöitä. Aika moni yritys postituttaa edelleen asiakkailleen sidosryhmälehteä. Syy paperin painamiseen on siinä, että pelkkänä e-lehtenä julkaistua yritysviestintää aika harva lukisi.

Viestinnän trendi on yritysten muuttuminen omiksi medioikseen. Sitä yrittäville toivotan onnea haasteisiin, joita varmasti riittää. Journalisteille voi olla käyttöä, kun yrityksen viesti yritetään saada verkossa houkuttelevaksi.

Jukka Lyytinen
Liiketoimintajohtaja, kirjat ja lehdet
Rakennustieto Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s