Vilkkaan kehittämisen vuosi Rakennustiedossa

Mennyt vuosi oli Rakennustiedossa Vilkkaan kehittämisen vuosi, jota digitalisaatio ohjasi vahvasti.  

RT tuotetiedon ja rakennustuotteiden materiaalitiedon hallinnan kehittämiseksi Rakennustieto osti alkuvuonna Rasi-tietokannan. Myyjänä oli Rasi-Tieto Oy, jonka palkkalistoilta yksi henkilö siirtyi Rakennustietoon. Jatkona tälle yrityskaupalle käynnistimme pitkään valmistellun Teho 1.0 -projektin, joka valmistuu nyt vuodenvaihteessa. TEHO-hanke on kansallinen rakennusteollisuuden, tuotevalmistajien ja kaupan kanssa yhdessä toteutettava järjestelmä, joka dokumentoi rakennusmateriaalien kelpoisuuden ja käyttöturvallisuuden, ja siten luo rakennuksen ”tuoteselosteen”.

Aloitimme uuden tietopalvelualustan kehittämisen kuluneen vuoden keväällä ja se valmistuu keväällä 2016. Projektin tavoitteena on uusia tietopalvelujen hakutoiminnot sekä uudistaa lisenssien hallinta, jotta voimme joustavammin tarjota erilaisia tuotepaketteja asiakkaillemme. Parannamme myös sisältöjen esitystapaa uudistamalla käyttöliittymän.

Kesälomien jälkeen teimme sopimuksen Rakennusmedia Oy:n kirja- ja lehtiliiketoiminnan ostosta. Myyjinä olivat Rakennusteollisuus RT ry, Infra ry, SBK-säätiö ja Suomen Betoniyhdistys ry. Oston myötä Rakennustiedon kirja- ja lehtiliiketoiminta sai merkittävästi lisää volyymiä ja hyvää sisältöä.

KorjausRYL-hankkeessa luodaan koko kiinteistö- ja rakentamisalaa palveleva, korjausrakentamisen yleiset laatuvaatimukset määrittävä työkalu. Laatuvaatimusten selkiyttäminen ja yhtenäistäminen auttaa kiinteistöomaisuuden arvon ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Täysin uuden KorjausRYLin ensimmäiset osat valmistuvat tulevana keväänä ja ne tulevat myyntiin vielä ennen kesää. Käynnistimme myös TalotekniikkaRYLin päivitystyön, jolla saatetaan talotekniikan rakentaminen yleiset laatuvaatimukset ajan tasalle.

Myös henkilöstöpuolella tapahtui paljon. Rakennustieto Oy:n johtoryhmä vahvistui keväällä kolmella hengellä, kun Jukka Lyytinen aloitti kirjat ja lehdet -liiketoimintayksikön ja Mika Mattila myyntiyksikön vetäjänä. Elokuussa johtoryhmää vahvistamaan ja Tietopalvelut-yksikön vetäjäksi tuli Jaana Matilainen. Hän seuraa tehtävässä Lea Vettenrantaa, joka jää eläkkeelle tässä kuussa. Onnea Lealle eläkepäiville!

Korjaus-RYLiin palkattiin projektipäälliköksi Olli-Pekka Kari ja markkinoinnissa Merja Jukola aloitti viestintäsuunnittelijana. Rakennusmediasta siirtyivät kustannuspäällikkö Virve Riikonen ja myyntisihteeri Pirjo Nurmi ja Rasi-Tiedosta projektipäällikkö Petri Hartikainen Rakennustieto Oy:öön. Perustimme myös Kuopioon myyntiyksikön, jossa työnsä aloittivat Antti Harjumäki ja Sari Nousiainen.

Toivotan kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Rauhallista Joulua ja Menestystä Vuodelle 2016!

Ystävällisin terveisin

Pasi Hulkkonen
gsm 040-8400 513
pasi.hulkkonen@rakennustieto.fi

www.rakennustieto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s