Brändi on asiakaslupaus

Rakennustieto tunnetaan luotettavana rakennus- ja kiinteistöalan tiedon tuottajana, jalostajana ja välittäjänä. Brändimme perustuu tärkeiksi kokemiimme, yhteisiin arvoihin, joita ovat luotettavuus, puolueettomuus, asiantuntemus, laatu ja asiakaslähtöisyys. On kuitenkin aika ajoin hyvä tarkastella brändiä ja brändi-ilmettä ottaen huomioon niin asiakkaiden muuttuneet tarpeet kuin tuotteisiin, palveluihin ja toimintoihin liittyvät muutokset.

Viime vuoden puolella alkoi projekti Rakennustiedon brändin kirkastamisesta. Totesimme, että vaikka Rakennustiedolla on hyvä maine ja brändi, niin se kaipaa kuitenkin päivittämistä. Nykypäivänä tietoa tulee ”joka tuutista” kiihtyvällä tahdilla. Erottuakseen markkinoilla yrityksien täytyy kehittää brändiänsä pitkäjänteisesti, määrätietoisesti ja rohkeasti.

Projektin alussa kävimme läpi arvojen lisäksi strategiamme yhdessä Suunnittelutoimisto Taivaan kanssa, joka oli valittu tekemään uusi brändimanuaalimme. Uusittu brändimme viestii mahdollisimman vaivattomasta tiedon löytämisestä, mikä on ollut lähtökohtana brändi-ilmeen suunnittelussa. Tavoitteenamme on, että kaikki Rakennustiedon toiminta ja viestintä toteuttaa brändiämme ja arvojamme.

Kenelle sitten kuuluu brändin rakentaminen? Mielestäni se kuuluu koko yrityksen henkilökunnalle. Yrityksen johdon kuuluu näyttää suunta ja vastata viestinnästä sekä ohjeistuksesta. Pitkällä aikavälillä hyvä brändi syntyy kuitenkin pienistä jokapäiväisistä kohtaamisista ja viestinnästä yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Hyvä brändi ohjaa myös henkilökuntaa ja viestii asiakkaille yhtiön arvoista ja asiakaslupauksista.

Olemmeko onnistuneet? Annapa palautetta!

Pasi Hulkkonen
toimitusjohtaja
Rakennustieto Oy

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s