Rakennusurakka nimeltä Suomi

Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Koko vuosi tulee olemaan täynnä säpinää, actionia ja ties mitä pöhinää. Esitystä, tapahtumaa, näyttelyä ja juhlaa pukkaa monessa niemessä ja notkelmassa. Luvassa on sekä pönötystä että rentoa tunnelmaa.

Myös rakennusala leipoo oman palansa kakusta upean historiakirjan muodossa. Kirjaa ei kyhätä hätäisesti. Se on ollut jo vuoden verran tekeillä parhain mahdollisin voimin. Rima on asetettu korkealle.

Suomi100_460x160px

Päätoimittaja on Helsingin Sanomiin kirjoittamistaan näkemyksellisistä kolumneistakin tunnettu tekniikan tohtori, arkkitehti Harri Hautajärvi. Kirjoittajiksi on palkattu aihealueidensa kovimmat asiantuntijat. Nimistä mainittakoon vaikkapa professori ja taidehistorioitsija Riitta Nikula, arkkitehti Marja Heikkilä-Kauppinen ja professori Matti Pentti.

Noin 300-sivuinen värikäs tietoteos julkaistaan syksyllä 2017. Kirjahanketta koordinoi Rakennustietosäätiö RTS, jonka yliasiamies Matti Rautiola on kirjan henkinen isä.

RTS:n ohella muut julkaisijat ja hankkeen tukijat ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto, Rakennusmestarien Säätiö, Rakennusteollisuus RT ry, RAKLI ry, RIL-säätiö, Senaattikiinteistöt, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden hanke. Ilman näitä tahoja kirja ei syntyisi. Rakennustieto toimii kirjan kustantajana.

Rakennetun Suomen tarinan kertova kirja avaa näkymiä menneeseen nykytiedon valossa sekä luotaa tulevaa. Lähdetään liikkeelle siitä mitä Suomi oikeastaan oli 100 vuotta sitten. Oliko Suomi harvaanasuttu, köyhä takapajula vai eteenpäin pyrkivä länsimainen kansakunta? Entä mitä Suomi edustaa vuonna 2017: kansainvälistynyttä hyvinvointionnelaa vai Euroopan reunalla taantuvaa unholaa?

Suomi_100_mainos

Suomi on lähes kokonaan rakennettu viimeisen puolentoista vuosisadan aikana: maatilat, lähiöt, kaupunkikeskustat, koulut, sairaalat ja kodit ja kaikki muu rakennettu ympäristömme, elintärkeää infraa unohtamatta. Tekemistä on ollut paljon. Pääosin Suomen rakentajat ovat onnistuneet hienosti.

Alamme viestiä kirjasta jo tämän vuoden aikana. Pysy kuulolla!

Jukka Lyytinen
Liiketoimintajohtaja, Kirjat ja lehdet
Rakennustieto Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s