Saatiin mitä haluttiinkin: suomalainen ympäristöluokitus!

Sisäilma-asioiden parissa jo tovin pyörineenä olen kuullut varmaankin kaikki kauhutarinat pieleen menneistä remonteista, homeisista päiväkodeista ja haisevista huonekaluista. Ongelmien laajuus on ollut monesti selkeänä edessäni. Huolimatta siitä, että rakennuksia korjataan ja rakentamisen laadun pitäisi koko ajan parantua sekä jatkuvasti tutkitaan ja mietitään, miten suunnitellaan ja toteutetaan aina vaan paremmin, ihmiset ja rakennukset eivät voi hyvin.

rtsymparistokuva_blogiin

Mm. nämä ongelmat ajoivat meidät Rakennustietosäätiö RTS:ssä yhdessä Senaatin, Helsingin kaupungin, Oulun kaupungin ja Espoon Asunnot Oy:n ja muiden rahoittajien kanssa luomaan rakennushankkeille ihan omaa luokitusjärjestelmää. Nimeksi valikoitui lopulta RTS-ympäristöluokitus. Tarkoituksena oli rohkeasti keskittyä kolmeen olennaiseen asiaan: sisäilman laatu, kosteusteknisten riskien hallinta ja energiatehokkuus. Tehtävä ei ollut helppo, joten mietintämyssyä pidettiin päässä kolme vuotta, järjestettiin useita workshoppeja ja kuulemistilaisuuksia, jotta luokitusjärjestelmästä muodostuisi laadukas kokonaisuus. Lopputuloksena on saatu sitä mitä on haluttukin, kiitos siitä kaikille loistaville asiantuntijoille!

kyltti_rts-ymparistoluokitusUusi ympäristöluokitusjärjestelmä ottaa huomioon suomalaiset olosuhteet ja parhaat käytännöt. Toisin sanoen se on tehty nimenomaan Suomea ja suomalaisia varten, sinua varten! Siitä on karsittu kaikki ylimääräinen pois ja keskitytty yllä mainittuihin, rakennushankkeen kannalta olennaisiin asioihin. Tarkoituksena on tukea kestäviä valintoja rakennusprosessin aikana sekä edesauttaa innovaatioiden syntymistä ja kriittisten pisteiden huomioimista.

Työkalun ja siihen liittyvän auditoinnin avulla pystytään todentamaan mm. suunniteltu Sisäilmaluokka ja viherkerroin sekä akustiikkaan, valaistukseen, hiilijalanjälkeen, energiatehokkuuteen ja kosteudenhallintaan liittyvät seikat. Tulevaisuus on tehty eettisesti, taloudellisesti ja toiminnallisesti kestävistä valinnoista, jotka ohjaavat meitä parantamaan toimintatapoja ja innovoimaan rohkeasti uutta!

Ole edelläkävijä ja innovoidu!

Tutustu RTS-ympäristöluokitukseen: glt.rts.fi.

Tule mukaan julkistamistilaisuuteen 12.4.2017 klo 9:30-12:00. Lisätietoja glt.rts.fi -sivulta.

Todennetusti hyvää sisäilmaa sinullekin toivoen

Laura Sariola
Luokituspäällikkö
Rakennustietosäätiö RTS sr

laura_sariola_blogiin

Yksi kommentti artikkeliin ”Saatiin mitä haluttiinkin: suomalainen ympäristöluokitus!

  1. Paluuviite: Laura Sariolan blogi: Saatiin sitä mitä haluttiinkin – suomalainen ympäristöluokitus! | GLT RTS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s